Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

31 ukrainska flyktingar har fått jobb via ”En schysst väg in i byggsverige”

På tre månader har nu 19 personer fått anställning, ytterligare 12 personer har fått erbjudanden om anställning och 18 ukrainare är i en intervjufas via projektet ”En schysst väg in i byggsverige”.

– Målet i projektet är att 60 personer ska ha fått jobb vid projektets avslut. I och med att 31 ukrainare har fått jobb eller erbjudits jobb så är vi även halvvägs mot målet vad gäller resultatet i projektet, säger projektledaren Maria Nordin på Galaxen bygg. Det har gått över förväntan med tanke på alla rapporter om kris i byggbranschen, fortsätter Maria.

I Umeå har tre personer fått arbete, medan det i Skellefteå och Luleå pågår kontaktskapande aktiviteter för att hitta både deltagare och intresserade företag.

– Vi hoppas att det ska lossna ytterligare till våren då byggbranschen vanligtvis anställer fler, säger Maria.

Rekryteringsevent i Stockholm

Totalt har vi haft 120 deltagare, dvs ukrainska flyktingar som skickat in sitt cv, samtidigt som vi lagt upp 30 platsannonser.

Den 13 februari genomför även vi ett rekryteringsevent i Stockholm där vi bjuder in Byggföretagens medlemmar. Tanken är att informera om projektet och att företagen ska kunna genomföra speed-intervjuer med ukrainska jobbsökande, som vi också kommer att bjuda in.

Projektet, som medfinansieras av svenska ESF-rådet, pågår till sista mars. Till en början är fokus på orterna Stockholm samt Umeå, Skellefteå och Luleå där Galaxen Bygg redan har upparbetade nätverk och goda samarbetspartners för ändamålet. Galaxen Bygg har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare och projektet är en del i ett större långsiktigt arbete för att hjälpa liknande målgrupper in på arbetsmarknaden i byggsektorn.

Se även:

Följ med till bygget som anställt de första ukrainska flyktingarna

Nu startar vi projektet ”En schysst väg in i byggsverige”

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Sök jobb inom bygg

Här kan flyktingar från Ukraina skicka in sitt CV och se aktuella rekrytering

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier