Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Följ med till bygget som anställt ukrainska flyktingar via Galaxens projekt

Tillsammans med företaget Contractor bygg och Umeå kommun har tre av de första anställningarna nu gjorts via projektet ”En schysst väg in i byggsverige”.

  • Det är fantastiskt. Jag tycker det är så bra att Galaxen jobbat fram det här, säger Fredrik Andersson som är vd för Contractor och även ordförande i Byggföretagen Västerbotten.

Förutom Galaxen Byggs EU-finansierade projekt ”En schysst väg in i Byggsverige” har anställningarna även stöttats av ett annat EU-finansierat projekt via Umeå kommun vid namn ”Fast care”. Projektet syftar till att ge en snabb väg till yrkessvenska för bland annat byggbranschen.

  • Det här är ett fantastiskt roligt projekt och det är roligt att se att det faktiskt kan leda till jobb, men också en förbättrad social delaktighet och ett förbättrat språk, säger Olivia Jonsson Ollander, projektledare för Fast care-projektet på Umeå kommun.

I videon får du följa med till bygget i Umeå där de tre ukrainska flyktingarna just nu jobbar med fönsterbyten på Contractors projekt av renovering av studentlägenheter och höra röster från alla samarbetsparter i projektet.

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Sök jobb inom bygg

Här kan flyktingar från Ukraina skicka in sitt CV och se aktuella rekrytering

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier