Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Rikard har bara en hand – målar vidare tack vare stöd från Galaxen: ”En unik verksamhet”

Rikard Eriksson i Jämtländska Hoting är född utan vänsterhand – något som inte stoppat honom från att både ta motorcykelkort och skapa sig en karriär som målare och mattläggare. Men efter många år sade kroppen i från.
– Högerhanden och armen får ju ta mycket stryk, säger Rikard som till slut lämnade branschen under några år och jobbade med annat.

Men när Byggtjänst Hoting sökte en målare och golvläggare och hörde av sig för att anställa Rikard gick det att lösa tack vare stöd från Galaxen Bygg.

– Det är väldigt värdefullt för oss när man väl hittar en person, och bra att veta att ett funktionshinder inte sätter stopp. Man får hjälp på traven att skapa samma förutsättningar som för vilken anställd som helst, säger Josefine Olofsson, vd på Byggtjänst Hoting.

Hållbart arbete till 65

Med hjälp av stöd från Galaxen Bygg som gjort en plan för arbetsanpassning och koordinerat med myndigheter och samverkanspartner ser Rikard nu att han har en hållbar anställning som gör att kroppen kommer hålla till 65, och han är glad att hans kompetens tas tillvara av branschen.

– Utan Galaxen skulle många inte ha chansen att komma tillbaka. Det skulle kosta staten mer pengar samtidigt som vi tappar mångårig erfarenhet och kunskap. På så sätt är Galaxen värdefull, den är unik, säger han.

I videon får du följa med till Byggtjänst i Hoting och se hur målaren och golvläggaren Rikard löser ett hållbart arbetsliv tillsammans med Galaxen Bygg!

Dela i sociala medier