Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Krigsflyktingar ska få ”En schysst väg in i byggsverige” – Galaxen Bygg hjälper ukrainare till trygga jobb

Med projektet ”En schysst väg in i byggsverige” tar byggbranschen via Galaxen Bygg ansvar för att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina till arbete inom bygg i Sverige.

Tillsammans med våra samarbetspartners och övriga byggsektorn vill Galaxen Bygg göra en viktig insats för att ordna trygga anställningar på schyssta villkor åt ukrainska flyktingar, samtidigt som vi hjälper till att bemöta de utmaningar inom kompetensförsörjning som branschen står inför.

– När människor tvingas fly från Ukraina, på grund av Rysslands invasionskrig, kan det vara svårt att komma till ett nytt land för att jobba, leva och bo.  Från oss i Byggbranschen är detta därför ett viktigt initiativ, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen.

Projektet har beviljats medel från Svenska ESF-rådet och kommer starta igång i oktober.

– I dessa för många dystra tiderna känns det fantastiskt att vi som bransch tillsammans kan ta ett gemensamt ansvar för att hjälpa fler människor som har det svårt. Galaxen Bygg har via sin långvariga rehabiliterings- och rekryteringsverksamhet ett brett nätverk i byggsverige och en unik förmåga att hitta passande arbetsplatser till individer med särskilda behov samt kompetens för att stötta arbetsgivaren under hela rekryteringsprocessen, säger Mats Pernhem, vd på Galaxen Bygg.

Många flyktingar från Ukraina finns dessutom redan i branschen, men kan ha hamnat på arbetsplatser utan schyssta villkor.

– Via Galaxen Bygg kan vi säkra att de i stället hamnar i trygga anställningar och vi kan dessutom fortlöpande hjälpa arbetsgivarna med administration kring till exempel med vilka ekonomiska stöd det finns eller hur olika regelverk ser ut, säger Maria Nordin, verksamhetsutvecklare på Galaxen Bygg.

Projektet kommer i en första fas främst ha fokus på Stockholm och Umeå där Galaxen Bygg redan har upparbetade nätverk och goda samarbetspartners för ändamålet. Galaxen Bygg har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare och projektet är en del i ett större långsiktigt arbete för att hjälpa liknande målgrupper in på arbetsmarknaden i byggsektorn.

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier