Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lutfie flydde själv kriget – nu hjälper hon andra flyktingar till jobb inom bygg

”En schysst väg in i byggsverige” är byggbranschens sätt att via Galaxen Bygg ta ansvar för att hjälpa flyktingar från krigets Ukraina till arbete inom bygg i Sverige. Lutfie Podletova är själv krigsflykting och arbetar nu som koordinator i projektet hos Galaxen.

– För mig var det väldigt viktigt att skaffa ett jobb när jag kom till Sverige, och jag var stolt över att ha ett jobb och betala skatt, säger hon.

Projektet är medfinansierat av Svenska ESF-rådet och syftet är att tillsammans med samarbetspartners och övriga byggsektorn göra en viktig insats för att ordna trygga anställningar på schyssta villkor åt ukrainska flyktingar, samtidigt som vi hjälper till att bemöta de utmaningar inom kompetensförsörjning som branschen står inför.

Lutfie Podletovas jobb som koordinator går ut på att få kontakt med ukrainska flyktingar som har erfarenhet från bygg och som söker jobb.

– Om jag kan få ett jobb betyder det att ni också kan få det. Det behövs bara lite hjälp från oss på Galaxen Bygg eller från andra liknande projekt, säger Lutfie.

Projektet som startade igång i oktober har just nu fokus på Stockholm samt Umeå, Skellefteå och Luleå men är en del i ett långsiktigt arbete att kunna hjälpa liknande målgrupper in på arbetsmarknaden inom byggsektorn över hela landet.

Sök jobb inom bygg

Här kan flyktingar från Ukraina skicka in sitt CV och se aktuella rekrytering

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier