Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Häng med på informationsevent om rehabprocessen i Malmö

Igår, den 20 maj, anordnade Galaxen Bygg tillsammans med Byggföretagen och Försäkringskassan ett informationsevent för den lokala byggsektorn i Malmö. Temat för dagen var ansvar i rehabiliteringsprocessen.

Eva Wiberg från Byggföretagen höll i trådarna och Galaxens koordinatorer Christopher Persson och Charles Thomasson informerade om våra tjänster. Det handlade bland annat om vilket stöd företagare kan få i rehabiliteringsarbetet och vad vi kan erbjuda för att stötta en smidigare återgång till arbetet eller en väg till omställning och ett fortsatt arbetsliv för den anställde.

– Jag känner mig väldigt nöjd. Det har varit en intensiv dag. Vi har varit många medlemsföretag som varit här, det tycker jag är ett plus. Att det är ett intressant ämne, säger Eva Wiberg från Byggföretagen.

Försäkringskassan var även på plats och informerade om lagar och regler samt försäkringsmedicin och arbetsgivarkontakt med vården.

– I min dialog pratar jag mycket om Galaxens fantastiska stöd. Särskilt nu när Galaxen kan vara ett stöd till arbetsgivarna kopplat till arbetslivsinriktat rehabiliteringsstöd och dessutom i sitt ordinarie uppdrag att bevara kompetensen i branschen, säger Alija Dizdarevic från Försäkringskassan.

 

Kommer ni få mer att göra efter den här dagen?

–  Jag tror det! Jag har redan två rehabärenden som kommer att börja. Jag tror att fler kommer få förståelse för oss, så jag hoppas det, säger Charles Thomasson, koordinator på Galaxen Bygg.

 

Följ med under dagen i videon nedan.

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier