Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Uppvärmning på gymnasiets byggprogram

I vårt nya uppvärmningsprogram deltar yrkesläraren Tony Ekblom från Umeå. Han hoppas att han genom att göra uppvärmning med eleverna i skolan ska få dem att ta med vanan ut i arbetslivet senare.

  • Uppvärmning kan fungera som en ”icebreaker”. När vi kört uppvärmning på morgonen kommer eleverna i gång fysiskt och mentalt. De blir ”tjoiga” och stämningen går upp, berättar Tony Ekblom. Dessutom är det nyttigt att få upp flåset.

Porträttbild Tony Ekblom bygglärare

Tidigare har de kört Galaxen äldre uppvärmningsprogram som finns på cd-skivor. Nu är både han och eleverna taggade på att få ett nytt program som de kan köra. Det är en utmaning att få byggbranschen att göra uppvärmning tror han – det finns ett motstånd att köra ett program tidigt på morgonen. Samtidigt är det välbehövligt menar han. Att värma upp kroppen, särskilt på vintern när det är kallt, kan vara ett sätt att minska skador enligt Tony Ekblom. Det är något han förklarar för eleverna.

För att inspirera eleverna till rörelse spelade han i höstas in en egen humoristisk video. Den fick spridning, bland annat genom en artikel i Byggnadsarbetaren, och ledde till att han nu är med i Galaxen Byggs uppvärmningsprogram.

  • Det känns kul att komma med ett nytt och fräscht uppvärmningsprogram till eleverna nu.

Tony Ekblom och hans kollega driver Youtube & Facebook-kanalen ’Bygglärarna’ där de försöker nå ut till så många som möjligt inom byggbranschen för att sprida humor, bygglösningar, hälsa, nyheter och annat.

Uppvärmningen

Här hittar du våra uppvärmnings- och styrkeprogram.

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier