Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tillgång till personalgym hjälper Kristian med smärtan

Efter 25 år i byggbranschen har Fredrik Karlsson, arbetsledare på BFK Bygg i Uddevalla, hunnit se många bli tvungna att sluta arbeta på grund av förslitningsskador. För att göra något åt detta byggde han ett gym som de anställda har tillgång till på arbetsplatsen.

– Man har väl märkt genom åren att det blir mycket skador och förslitningar, och många slutar på grund av det. Därför kände jag för att försöka hitta på något som var unikt, säger Fredrik.

– Det är helt enormt att ett litet företag vill göra det, och kan göra det. Fler skulle ta efter honom, säger Kristian Hermansson som arbetstränar på BFK Bygg med stöd av Galaxen.

Kristian arbetade som takläggare fram till 2015 då han drabbades av diskbråck i ländryggen. Något som gjorde att han var tvungen att sluta arbeta. Men med stöd från Galaxen Bygg arbetstränar Kristian idag på BFK Bygg med hjälp av en anpassad anställning.

– Jag får någonting att göra på dagarna. Jag behöver inte gå hemma och tänka på smärtan hela tiden utan jag kan vara här och jobba lite. Tänka på annat, säger han.

 

I Uddevalla möter vi upp Galaxens koordinator Rouzbeh ”Rossi” Namaki och åker vidare till Fredrik och Kristian på BFK Bygg. Följ med!

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier