Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Galaxen Bygg drar igång arbetet med att matcha nyanlända och långtidsarbetslösa

Nu är våra nya kollegor på plats som ska arbeta med de för Galaxen Bygg nya målgrupperna nyanlända och långtidsarbetslösa och hjälpa arbetsgivare i byggbranschen att hitta rätt kompetens.

Tidigare i år fick vi av byggbranschens parter förtroendet och finansiering för att arbeta med att matcha kompetensen hos nyanlända och långtidsarbetssökande till behoven hos arbetsgivare inom byggsektorn.

Vi börjar arbeta med de nya målgrupperna i Stockholm, Göteborg och Malmö och har nu anställt en matchningskoordinator i respektive stad som ska starta upp verksamheten. Galaxen Bygg ansvarar för hela rekryteringsprocessen, från intervju och anställning till introduktion och uppföljning på arbetsplatsen när en arbetsgivare anmäler ett rekryteringsbehov till oss.

Vi arbetar parallellt med Arbetsförmedlingen och matchar arbetssökande med våra arbetsgivarkontakter. På så sätt tar vi ansvar för att få fler personer inom byggbranschen att anställas på rätt sätt i enlighet med branschens villkor, på företag med kollektivavtal. Vi kommer också att arbeta för att nå ut och stödja personer utan kompetens inom bygg och skapa förutsättningar för att de ska kunna komplettera sin kompetens och få ett yrkesbevis.

De tre matchningskoordinatorerna som vi rekryterat har tillsammans flerårig erfarenhet både från Arbetsförmedlingen och med arbete med nyanlända.

Rekrytering

Läs mer om rekrytering via oss

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier