Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Galaxen Bygg deltar i arbetet med den nya säkerhetsparken

I närheten av Arlanda flygplats byggs nu en säkerhetspark där de som arbetar i byggbranschen ska kunna träna på säkerhet. Sveriges Byggindustrier är initiativtagare och medfinansiär till projektet och uppbyggnaden sker i samverkan med aktörer från branschen, däribland Galaxen Bygg.

Caroline Evertsson, verksamhetsutvecklare för Arbetsmiljö & Hälsa i Galaxen Bygg, har varit representerad i arbetsutskottet för säkerhetsparken från början. Hon har också fått i uppdrag att leda arbetet för en av de dryga tio stationerna – den som handlar om ergonomi – och har satt ihop en arbetsgrupp för att ta fram innehållet på stationen.

  • Vi har valt att fokusera på ergonomi utifrån arbetssjukdomar, berättar Caroline Evertsson.

Förutom två medarbetare från Galaxen Bygg, Emelie Axell och Erik Johansson, deltar i arbetsgruppen också Alexandra Johansson som är VD på Peabskolan. Carl Arnstad på Erlandssons Bygg och Skanska Sverige AB Hälsa och Säkerhet kommer med input och hjälper till med material och annat.

  • Det finns tydliga mallar som vi arbetar med, där hänsyn tas till teknik, pedagogik och att människor har olika sätt att bäst lära sig saker, fortsätter Caroline.

Förutom arbetsstationen om ergonomi deltar Galaxen Bygg även i ytterligare en station genom nätverket Hälsa, där de stora byggbolagen är representerade, kallad ”Ett hållbart arbetsliv”.

I säkerhetsparken kommer besökarna kunna träna på olika moment och också reflektera över beteende och attityder som kan innebära risker. Planerad öppning är hösten 2019.

Arbetsmiljö & Hälsa

Läs mer om Galaxen Byggs arbete om Arbetsmiljö & Hälsa.

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier