Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Galaxen Bygg startar ny utbildning om NPF i arbetslivet: ”Finns ett stort behov”

Vad innebär det att ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ADHD eller ADD och vad kan man göra som arbetsgivare för att stötta anställda med NPF? Nu startar Galaxen Bygg en helt ny utbildning i ämnet för arbetsgivare i byggsektorn.

– Vi ser att det finns ett stort behov för företagen i byggsektorn kring de här frågorna. Psykisk ohälsa och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ökar i samhället och blir även vanligare på arbetsplatserna, säger Per Poulsen, verksamhetsutvecklare och ansvarig för Galaxen Byggs utbildningar.

Uppskattningsvis sju till åtta procent av befolkningen har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, som till exempel ADHD eller ADD. Som arbetsgivare finns det mycket man kan göra för att ge stöd och anpassningar för att underlätta både för individen och verksamheten.

– Där finns det ett behov från arbetsgivarna att ta reda på mer information i det här ämnet och lära sig vad man kan göra för att möta de här behoven på bästa sätt, säger Per Poulsen.

Hör Per Poulsen prata om NPF i arbetslivet i videon:

Fredrik Boeke, som har NPF diagnos och intervjuas i filmen nedan, är en av många som har en anpassad anställning via Galaxen Bygg. Han ser positivt på en utbildning om NPF i arbetslivet för alla inom byggsektorn. Han tror att många arbetsgivare inom bygg vill kunna stötta folk som har diagnoser och att de vill göra rätt.

Förutom den nya utbildningen inom NPF erbjuder Galaxen Bygg även följande utbildningar: Organisatorisk och social arbetsmiljö, belastnings- och kontorsergonomi, frisk- och riskfaktorer, attityder, beteenden och kommunikation samt de partsgemensamma Prevention 1 – utbildning för skyddsombud och Prevention 2 – fördjupning inom organisatorisk och social arbetsmiljö, vilka är en del av arbetsmiljöavtalet med Byggnads och Seko.

Kontakt

Per Poulsen
Ansvarig för utbildningar
031-16 54 50
Maila Per

Utbildningar

Läs mer om våra utbildningar här.
länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier