Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mindre press vid omställning efter skada

När Falköpings-snickaren Michael skadat armen och opererat sig insåg han att han behövde byta inriktning eftersom skadan gjorde det omöjligt att arbeta praktisk i åtta timmar per dag.

Han ville gärna vara kvar i branschen och hade hittat en utbildning på Yrkeshögskolan som Entreprenadingenjör. Utbildningen krävde dock en anställning på ett företag med rätt inriktning. Utbildning innebar åtta timmar lärarledd undervisning, självstudier och praktik på ett företag.

Via Sveriges Byggindustrier kom Michael i kontakt med Galaxen Bygg och tack vare hjälpen från Galaxen Bygg och arbetsgivaren Link Arkitektur kunde Michael få en rehabiliteringsanställning med lönebidrag och samtidigt gå utbildningen till entreprenadingenjör.

  • Tack vare lönestödet får man lite mer tid på sig med omställningen efter en skada, menar Michael. Till årsskiftet är jag färdigrehabiliterad och arbetar vidare utan lönebidragsstöd.
  • Det är bra att den här hjälpen finns, annars skulle mycket kompetens försvinna från branschen, menar Michael.

Idag arbetar Michael som Byggadministratör på Link Arkitektur, med bland annat projektering, byggledning, besiktningar och KA-uppdrag. Eftersom arbetet inte är fysiskt är den tidigare skadan i armen inget problem. Samtidigt har han stor nytta av sina 18 år som snickare och kan vara kvar i byggbranschen efter kompetensutvecklingen.

 

  • Det hade inte gått om jag inte fått hjälp via Galaxen Bygg i Skövde. Det här är en bra lösning, säger han.