Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Miljögolv i Stockholm

Miljögolv i Stockholm AB är nominerad till årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i det område som omfattar Örebro, Eskilstuna och Stockholm. Grattis! Företaget är en av totalt sju nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Genom att skapa en ny tjänst har Miljögolv kunnat anpassa tjänsten för en person som har fysiska funktionsnedsättningar. Istället för att lägga golv på stora ytor får han ta hand om eftermarknaden – justeringar och andra mindre fysisk ansträngande arbetsuppgifter.

  • Det kan vara att montera skenor, justera svetsskarvar, mindre mattkompletteringar eller spackla och förbereda inför golvläggning, berättar Johan Nylén Vd på Miljögolv.

Miljögolv utför alla typer av golvbeläggningar och utför även slipning och behandling av trägolv i stockholmstrakten och har 28 anställda.

”Arbetsgivaren har hela tiden hittat och försöker anpassa arbetsuppgifterna efter det behov som den anställde har för att fortfarande kunna vara kvar i arbetslivet och är mycket flexibel”, står det i nomineringen. ”De har kämpat för att kunna behålla den anställde. De är mycket lyhörda och lyssnar på den anställda och läkarnas råd för att anpassa rätt.”

  • Den här personen vill verkligen jobba, det är ju också ett socialt umgänge som kommer med ett arbete, säger Johan Nylén. Det är svårt att vara långtidssjukskriven, hos oss bidrar han mycket i sitt jobb.

Har du några tips till andra arbetsgivare vad gäller att anpassa arbetsuppgifter?

  • Tänk utanför ramarna och se möjligheterna. Det finns ofta arbetsuppgifter, även om det ibland kan vara svårt att täcka en 100 procentig tjänst, menar Johan Nylén. Det är också roligt att kunna hjälpa någon. Vi har hittat en bra väg och tjänst.

Årets arbetsgivare 2019

Här kan du läsa mer om kriterierna för Årets arbetsgivare och se vilka andra företag som är nominerade.

länk

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier