Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

LP Måleri

LP Måleri är nominerad till Årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i region Syd. Grattis! Företaget är en av totalt fem nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

LP Måleri jobbar med måleri, klotter- och fasadrengöring samt kök- och badmontering och finns i Ängelholm, Helsingborg och Malmö. Företaget har runt 100 anställda.

Börje Persson som är vd på företaget har samarbetat med Galaxen Bygg i cirka 15 år. Just nu finns tre personer anställda via Galaxen Bygg på LP Måleri, varav en tjänsteman.

Börje Persson, vd på LP Måleri

  • Människor har mycket kvar att ge fast de kanske har förslitningsskador. I måleribranschen är det vanligt med axel- och nackbesvär, säger Börje Persson.

Börje Persson menar att lönestödet företaget får från Arbetsförmedlingen underlättar och gör att de här personerna kan ta det lite lugnare. Att hitta anpassade arbetsuppgifter tycker han inte är svårt i och med att LP Måleri har mycket servicearbeten och målning på mindre ytor i samband med montering av kök till exempel.

I motiveringen till nomineringen till Årets arbetsgivare står bland annat: ”Börje ser inga hinder utan utgår från individen. Han ger alla som vill arbeta inom yrket en chans (och till och med flera) och resten är upp till individen. Mina besök på LP Måleri gynnar min arbetsmiljö och förbättrar min arbetsdag.”

 

  • Jag tycker samarbetet både med Galaxen Bygg och Arbetsförmedlingen är fantastiskt, säger Börje Persson. Att göra det här är stimulerande. Många är tacksamma för att de kan jobba vidare. Det är en fin känsla.

Årets arbetsgivare 2020

Här kan du läsa mer om vilka företag som har nominerats i år
länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier