Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

HÖ Allbygg

HÖ Allbygg i Luleå är nominerad till årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i det område som omfattar Luleå, Skellefteå och Umeå. Grattis! Företaget är ett av totalt sju nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

HÖ Allbygg utför hus-, mark- och anläggningsentreprenader i Luleå och Kalix med omnejd och har runt 125 anställda. Samarbetet med Galaxen Bygg sträcker sig över ett par decennier. Just nu har företaget sex personer anställda i anpassade anställningar.

I nomineringen står bland annat: ”Företaget sätter inte någon press på dessa personer, till exempel att de ska kunna arbeta i ett snabbt tempo, utan istället framhålls den kompetens var och en har.”

Peter Fahlblom är VD på företaget och förklarar att de genom att anställa någon med en funktionsnedsättning ger den arbetstagaren en ny chans. Även om personen exempelvis har en arbetsskada så finns det ofta arbetsuppgifter som funkar. Sunt bondförnuft och omtanke räcker långt menar Peter.

  • Det löser sig ofta av sig själv, de hittar sin roll och arbetslaget hjälper till, svarar Peter Fahlblom på frågan hur de hittar anpassade arbetsuppgifter. Ofta kan man behöva bromsa personen eftersom det är lätt hänt att de vill göra allt, fortsätter han.

Peter Fahlblom tycker att den här lösningen som finns i byggbranschen med Galaxen Bygg som stöd borde finnas i fler branscher.

  • Det är ett fantastiskt sätt att ge människor en andra chans.

Han menar att samarbetet med Galaxen Bygg gör det enkelt för honom som arbetsgivare att anställa.

  • Galaxen Byggs personal är måna om att det ska fungera och tar ett stort ansvar för personerna.
  • Det här är något jag kan rekommendera – för oss har det funkat väldigt bra!

Årets arbetsgivare 2019

Här kan du läsa mer om kriterierna för Årets arbetsgivare och se vilka andra företag som är nominerade.

länk

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier