Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Flodéns

Flodéns är nominerad till Årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i region Väst. Grattis! Företaget är en av totalt fem nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Flodéns är ett byggföretag med 70 medarbetare som utför entreprenader för offentliga kunder och större privata fastighetsägare i Göteborg. Flodéns samarbete med Galaxen startade 2018 och för närvarande är tre personer på Flodéns anställda via Galaxen Bygg.  Susanne Brattelius, HR-ansvarig på företaget, har tidigare erfarenhet av att samarbeta med Galaxen Bygg.

  • Vi tycker det här är viktigt, vi vill ge människor som står utanför arbetsmarknaden chansen att komma in i samhället och arbetslivet, säger Susanne Brattelius. Flera kunder är väldigt positiva och ställer krav på Social hänsyn i upphandlingarna, så det är ett gemensamt samarbete som skapar mervärde.

Flodéns ledord är ”Trygghet och Glädje för att utvecklas” och det gäller förstås såväl de som har anställts via Galaxen som övriga medarbetare. Det är inte bara den nyanlända som anställts som lär sig språket och kulturen utan det är även utvecklande för övriga anställda.

  • Även våra medarbetare lär sig mer om exempelvis kulturer, berättar Susanne Brattelius. Det är ett utbyte som ger ett värde.

Flodéns har anställt både från målgruppen som behöver rehabilitering och från målgruppen nyanlända.

  • Det hanteras som vilken rekrytering som helst. Vid den senaste rekryteringen, gällande om- och tillbyggnadsprojektet på Sjöfartsmuseet i Göteborg så träffade vi tre kandidater på intervju, säger Susanne Brattelius.

I det dagliga arbetet är platschefer, arbetsledare och övriga kollegor viktiga personer där de stöttar och involverar de nya medarbetarna.

Samarbetet med Galaxen beskriver hon som bra och hon har regelbunden kontakt med personalen på Galaxen.

 

  • Fler företag borde prova detta. Det finns så mycket kompetens, människor som kan och vill bara de får chansen.

Årets arbetsgivare 2020

Här kan du läsa mer om vilka företag som har nominerats i år
länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier