Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dala Snickarservice

Dala Snickarservice är nominerad till Årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i region Öst. Grattis! Företaget är en av totalt fem nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Dala Snickarservice arbetar med bygg och snickeri i Leksand med omnejd. Det lilla byggföretaget med sex anställda renoverar och bygger hus, hem och gårdar.

Personen som Dala Snickarservice stöttar i sin rehabilitering har långsamt trappat upp sin återgång till arbete, från 25 procent för att vara med i det sociala till en 100 procentig anställning med anpassade arbetsuppgifter. Det är en person som har haft det tufft med operation, smärta och medicinering och upptrappningen har varit viktigt för att det skulle fungera.

  • Jag tänker ibland på hur den här personens liv skulle ha sett ut om han inte fått den här möjligheten, säger Torbjörn Bergman, vd på Dala Snickarservice. Det här är en man som har varit en riktig arbetsmyra och inte alls trivdes med att vara hemma.

Torbjörn Bergman, vd Dala Snickeriservice

Torbjörn Bergman, vd Dala Snickarservice

Genom de långa orderingångar som företaget har kan de lättare anpassa arbetet för personen när de får in mindre jobb. Det finns även enklare arbetsuppgifter i större projekt som han kan göra.

Genom att se arbetsstyrkan som ett lag är det lättare att kunna anpassa arbetsuppgifter menar Torbjörn Bergman, eftersom man som medspelare hjälps åt. Synen på laget är också något som lyfts fram i nomineringen: ”Arbetsgivaren försöker hela tiden anpassa arbetet så att gruppen ska fungera, alltid med ett stort hjärta och engagemang för alla sin anställda”.

Torbjörn Bergman tror att det på många företag finns arbetsuppgifter som inte blir gjorda, som kan passa personer som behöver arbetsanpassningar.

  • Det här är ju tyvärr en bransch där många blir utslitna – det är viktigt att ni finns, säger Torbjörn Bergman.

Året arbetsgivare 2021

Här kan du läsa mer om vilka företag som har nominerats i år
länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier