Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Byggom AB

Byggom AB i Lund är nominerad till årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i det område som omfattar Skåne och Blekinge. Grattis! Företaget är en av totalt sju nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Byggom arbetar med byggservice och om- och tillbyggnad runtom i Skåne och har 57 medarbetare. Sedan flera år har de ett samarbete med Galaxen Bygg.

I nomineringen står bland annat: ”Företaget har visat stort intresse att hjälpa personer som anställs på företaget via Galaxen Bygg genom engagemang och vilja att hitta lösningar som gynnar personernas fysiska och psykiska välmående. Byggom har genom åren anställt flera personer som kunnat gå över till en reguljär anställning och där målet med rehabiliteringen har uppnåtts.”

  • Det krävs en dialog och lyhördhet för att anpassa arbetsuppgifterna. Vi tar vår uppgift på allvar att få tillbaka de här personerna till ett vanligt arbetsliv, säger Henrik Dahl VD på Byggom.

Henrik Dahl menar att generellt är det inte svårt att hitta arbetsuppgifter som funkar även om en person har någon funktionsnedsättning. Ofta går det att hitta något inom byggservice som företaget jobbar med. Ibland kan det förstås uppstå olika situationer när förutsättningar ändras eller när ett byggprojekt tar slut och arbetsgivaren behöver hitta nya uppdrag som passar för personerna.

 

  • Det är ett givande och tagande. Det är inte säkert arbetsgivare ser allt, utan även arbetstagarna måste vara tydliga med vad de kan göra och inte göra, säger Henrik Dahl.
  • Jag blev jätteglad när jag fick höra att vi var nominerade, säger Henrik Dahl. Det är ett bevis på att vi gör någonting som är bra – att vi sköter vårt åtagande som galaxenarbetsgivare.

Årets arbetsgivare 2019

Här kan du läsa mer om kriterierna för Årets arbetsgivare och se vilka andra företag som är nominerade.

länk

Är du arbetsgivare

Om du är arbetsgivare och intresserad av att rekrytera personer via Galaxen Bygg läs mer här.

länk

Dela i
sociala medier

Dela i sociala medier