Har du frågor?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Blue Wall

Blue Wall är nominerad till Årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i region Mellan. Grattis! Företaget är en av totalt fem nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Blue Wall Construction är verksamt inom entreprenad och byggservice i Jönköping med omnejd. Företaget har runt 80 anställda och har haft ett samarbete med Galaxen Bygg under många år.

I företaget finns exempel på lyckad rehabilitering där kandidaten fått en reguljär anställning. I nomineringen står bland annat: ”Företaget har i samband med rehabiliteringsanställningar varit enormt kreativa med att hitta alternativa lösningar till arbetsuppgifter. Företaget har varit tillmötesgående när det gäller behov av deltidsarbete och extra behov av friskvård som fått utföras på arbetstid.”

  • Vi hjälps åt att ta tillvara personer som av någon anledning fått nedsatt arbetsförmåga. De som till exempel har någon form av förslitningsskador har i regel mycket kompetens och kunskap. Vi vill ta tillvara den, säger Ingela Rosendahl, HR-ansvarig på Blue Wall.

Blue Wall har också anställt från målgruppen nyanlända och har just nu en person anställd på företaget som lärling.

  • Där var språket en utmaning i början, vilket kunde skapa en frustration bland kollegor då det kunde vara svårt att förmedla instruktioner, berättar Ingela Rosendahl. Men det här är en driven person och inställningen har ändrat sig snabbt. Nu är det en positiv erfarenhet.

Ingela Rosendahl ser kommunikation som nyckeln för att det ska fungera att anställa en person med särskilda behov. Dels måste personen själv vara rak med vad hen inte kan göra om det gäller en funktionsnedsättning, dels måste information till kollegor vara tydlig för att skapa förståelse för att det finns ett behov att anpassa arbetsuppgifter.

Samarbetet med Galaxen underlättar menar Ingela Rosendahl i och med att man får hjälp med handlingsplan och vid behov hjälpmedel.

 

  • Det är kul att vi är nominerade, det visar att vi gör något bra och att vi har en positiv människosyn.

Årets arbetsgivare 2020

Här kan du läsa mer om vilka företag som har nominerats i år
länk

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier